top of page

Oprichtsters

Noor Missotten en Lemonie Champagne

Hallo allemaal!

Wij zijn Noor en Lemonie. We leerden elkaar kennen in de crèche en zijn sindsdien onafscheidelijk. De danskriebels zijn er al van jongs af aan en de droom om een eigen dansschool te openen hield ons al heel lang bezig. In juni 2023 zijn we allebei afgestudeerd met een pedagogisch diploma. We hebben toen de sprong gewaagd en in september 2023 Dance Academy Allegra geopend. Onze pedagogische opleidingen en danservaring boden de juiste houvast om dit avontuur aan te gaan!

IMG_8019.heic

Onze visie

Binnen Dance Academy Allegra dansen we in een familiale sfeer, waar liefde voor en door de dansers centraal staat. Naast kwaliteit bieden wij ook aandacht aan de groeimogelijkheden van elke danser. Zo streven we naar een optimale dansontwikkeling voor iedereen.

Wij onderscheiden ons door de nieuwste dansstijlen en technieken aan te bieden.

Wil jij dansen in een dansfamilie waar de kwaliteit gewaarborgd wordt?

Dan is DAA de juiste keuze voor jou!

Ons team

Foto.png

Noor Missotten

Hallo! Ik ben Noor. Al sinds ik een klein danseresje was wist ik dat ik op een dag mijn passie voor dansen wou doorgeven. Toch had ik zelf nog een heel aantal jaren voor de boeg vooraleer ik dit zou kunnen doen. Zo ben ik begonnen met een uurtje dansen in de week, maar liep dit al snel op. Mijn interesses in stijlen zijn altijd zeer gevarieerd geweest. Zo ben ik thuis in ballet, modern, jazz, hiphop, streetdance, showdance en musical dans. Bovendien ben ik iemand die heel graag bijleert. Zo heb ik een diploma behaald in ballettechniek (progressing ballet technique) en in pilates. Daarbuiten heb ik mijn passie voor werken met kinderen en jongeren kunnen doortrekken in mijn studies. Als klinisch orthopedagoog vind ik het cruciaal dat iedereen optimale ontwikkelingskansen krijgt. Dit is dan ook een gedachte die in deze dansschool zal leven. 

Na jaren dansles geven aan kinderen, jongeren en volwassenen van 2,5 tot 50 jaar ben ik super blij dat ik een nieuwe stap mag zetten: Dance Academy Allegra openen met een van mijn hartsvriendinnen!

Lemonie Champagne

Ik ben Lemonie Champagne, medeoprichtster van Dance Academy Allegra. In het dagelijks leven ben ik juf in het buitengewoon lager onderwijs. Mijn danscarrière begon op 3-jarige leeftijd. De uurtjes kleuterdans groeiden al snel uit tot kidsdance, ballet en karakterdans. In de middelbare school kwamen er nog diverse stijlen bij zoals pointes, modern, musical en hiphop. Al snel kwamen de kriebels om zelf dansles te geven, wat ik nu al een viertal jaar doe. Liefde voor en door kinderen staan centraal tijdens mijn lesjes!

Lemonie.JPG
433653717_327989943615267_7976456390444809440_n.jpeg
Millaray Parra Palma

Hoi, ik ben Milla. 

Ik dans al van mijn 7 jaar hip hop en ballet. Helaas was ballet niet mijn stijl en ben ik verder gegaan met hip hop. Op mijn 14 jaar ben ik begonnen in een hip hop wedstrijd team en deed mee met allerlei wedstrijden in België. Een mega toffe ervaring, maar ben op mijn 17 jaar gestopt. Daarna liet ik dansen even aan de zijkant om nieuwe dingen te proberen maar mijn passie voor dansen is veel te groot om het niet te doen. Ik kreeg de geweldige kans om hip hop les te geven in Dance Academy Allegra!

Helena Nijs

Sinds jongs af aan was ik zeer gepassioneerd van alles wat te maken had met musical. Ik spendeerde al mijn vrije tijd aan zang-, dans- en acteerlessen. Het is dan ook logisch dat ik mijn middelbare studies vervolledigde aan het Lemmensinstituut te Leuven in de richting Woordkunst-Drama. Vervolgens studeerde ik in 2019 af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel als bachelor in Musical. Ik heb reeds drie jaar ervaring binnen het lesgeven van zang- en danslessen in het thema van musical en klassiek ballet. Ik was reeds te zien in Assepoester de Musical (Deepbridge) als prinses Gertrude en het ensemble. Ik was ook deel van het ensemble van Sunset Boulevard (Bruxellons) en was te zien in de eerste cast van 40-45 (Studio 100) als swing in het ensemble. Ik kijk er alvast naar uit om mijn passie en kennis door te geven aan de volgende generatie musicalliefhebbers!

Helena.jpg
20240324T184628726.att.4C0157A7-E536-4E8C-B6E9-3DA7E32C4783_1.jpg

Femke Baldewijns

Hey! Ik ben Femke en ik ben altijd al dol geweest op dansen sinds ik een kind was. Het was mijn absolute favoriete hobby, er was niets anders dat me zo interesseerde. Ik dans nu al vele jaren en mijn favoriete stijl is streetdance/hiphop, hoewel ik ook kort moderne dans heb gedaan. Ik heb zelfs een paar jaar deel uitgemaakt van een urban wedstrijdteam. Niet lang daarna begon ik zelf les te geven in hiphop/funk, en ik genoot er enorm van om mijn passie te delen met anderen. Helaas moest ik vanwege studies en werk een tijdje mijn passie op pauze zetten. Gelukkig kan ik er nu weer volledig voor gaan dankzij Dance Academy Allegra. Voor mij staan plezier hebben en jezelf zijn altijd voorop, en als je dat combineert met wat stoere moves, is fun gegarandeerd.

Lise Camp

Al van toen ik klein was stond ik steeds te poppelen om te gaan dansen. Dit heeft geleid tot een echte passie waarin ik allerlei verschillende stijlen uitprobeerde van ballet tot hiphop tot salsa. Mijn passie blijft echter bij ballet en modern. In mijn dagelijkse leven ben ik een student communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ik hou van dansen en wil graag mijn kennis, passie en liefde delen met anderen.

20240401T095757800.att.CED7D4C8-CB43-4A01-9095-70ECC74AE134_0.jpg
442425898_831052808894329_6362706535072046104_n.jpg

Shana Knuts

Ik ben een gepassioneerde danseres, al vanaf een zeer jonge leeftijd. Ik heb al heel wat ervaring in het lesgeven (sinds 2018 en dat in diverse stijlen: modern, hiphop, commercial,… Ook maak ik solo’s voor wedstrijddansers en heb ik een wedstrijdgroep gecoacht.)  

Maar ook in het werkveld als uitvoerende danseres heb ik al heel wat ervaring, zo stond ik al op verschillende podia (sportpaleis voor rodeneuzendag, in de lotto arena achter Gers Pardoel, in het Gelredome stadion op het festival Qlimax, bij de mia’s achter Camille Dhondt, op de mainstage van Tomorowland en nog zo veel meer.) Ook ben ik te zien in heel wat videoclips en binnenkort ook in een kortfilm, maar ook ben ik al te zien bij verschillende tv programma’s (The Voice van Vlaanderen, Tien om te zien, de goeden loekie,..) 

 

Daarnaast heb ik zelf veel dansstages, trainingen gevolgd in zowel binnen als buitenland (zoals Londen, Slovenië, Italië, maar ook een training van 1 maand in Los Angeles). En bij alles wat ik doe, geef ik me voor 200%!

Hallo! Mijn naam is Sanne, ik ben 27 jaar en ik ben een trotse nieuwe dansjuf bij Dance Academy Allegra. Dansen is altijd een groot deel van mijn leven geweest. Vanaf het moment dat ik als kleine meid mijn eerste danspasjes zette, was ik verkocht. Tot mijn 18e heb ik zelf (intensief) gedanst en dit enthousiasme voor dans wil ik graag met jullie delen. Sinds dit jaar heb ik het dansen ook opnieuw opgepikt, waardoor mijn passie weer helemaal is aangewakkerd. 

Naast mijn passie voor dans ben ik ook kleuterjuf van opleiding en heb ik al enkele jaren ervaring in het onderwijs, waarvan de laatste vier jaar in het buitengewoon onderwijs, specifiek in de type 2 werking. Les geven in een dansschool is voor mij een nieuwe uitdaging, maar ik sta te poppelen om samen met jullie op ontdekking te gaan. 

Hopelijk kunnen we er samen een geweldig dansjaar van maken.

Sanne Nagels

att.MDLakBIkZpMhOjQcPKfScoQNgjH0lvQhfSf5QKU02TQ.jpg
bottom of page